20 04 2018

Will Knox – Haarlem

Will Knox brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Haarlem’ uit. Het nummer is een ode aan de stad waar de Engelsman vanaf vorig jaar woonachtig is. ‘Haarlem’ is vanaf nu overal online te beluisteren of te downloaden.

Het nummer is ontstaan na een nachtelijke wandeling door de binnenstad van Haarlem. Zonder telefoon op zak kon Will niet anders dan dwalen in zijn gedachten terwijl hij langs historische gevels en door smalle steegjes in de binnenstad struinde. Die nacht voelde voor hem als een surrealistische ervaring waarin hij zich in een andere tijd en op een andere plek waande.

“Haarlem has a special feel in the evenings when all the shops are closed and the streets are empty – just the orange glow of the street lights, and the odd living-room light leading you through these narrow, cobbled streets.” – Aldus Will Knox

Will Knox verhuisde afgelopen jaar van Londen naar Haarlem. Maar ook daarvoor had de singer-songwriter al sterke banden met Nederland. Als schrijver werkte hij samen met verschillende Nederlandse topartiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan. In 2016 bracht hij het album ‘The River Ink’ uit in een uitverkochte Paradiso, en kwam hij in de Nederlandse Album Top 40 te staan. Will speelde in het voorprogramma van bands als BLØF, Racoon en HAEVN en speelde op Concert at Sea. Op 5 mei staat Will Knox op Bevrijdingsfestival Haarlem.

Will Knox boeken

Agents After All verzorgt exclusief de openbare boekingen voor Will Knox. Wil je Will Knox boeken voor jouw zaal, festival of evenement? Neem dan contact op met de boeker: Angelo Pertijs

Delen: