03 08 2018

Sue the Night komt met ‘soft’ EP en tour

Sue the Night brengt op 7 september de EP ‘soft’ uit. Naast uitgedunde versies van bestaande songs, van albums Mosaic en Wanderland, staan er twee nieuwe liedjes op de EP. Vandaag verschijnt het eerste liedje ‘The World Below’ (soft version). Binnenkort gaan Sue (Suus de Groot) en de band in semi-unplugged setting met ‘soft’ langs in onder andere Amsterdam, Groningen en Utrecht. Kaarten voor de tour zijn inmiddels in de verkoop via de zalen.

Sue the Night behaalde 3FM Megahits met ‘The Whale’ en ‘The World Below’ en was vorig jaar huisband van het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’. Mosaic leverde nominaties op voor een 3FM Award en het nieuwste album ‘Wanderland’ een nominatie voor een Edison in de categorie ‘Best Rock’. Sue The Night speelde op festivals als Best Kept Secret, Zwarte Cross en Paaspop en deed eerder dit jaar een tour in Duitsland. Meestal speelt de band als zestal, maar Sue gaat nu met de ‘soft-tour’ in kleinere bezetting: 

“Ik ben ooit akoestisch begonnen in huiskamers en cafeetjes en vindt het fijn om niet dat ‘troubadouresque’ gevoel te verliezen. Ik kijk erg uit naar de uplugged tour en de reacties op de ‘soft’ EP’”, aldus zangeres Suus de Groot.

‘soft’ Tour

  • 26 augustus – Troubadour Treffen, Leeuwarden
  • 08 september – KiTSCH Festival , Venray
  • 13 september – Molen De Ster, Utrecht
  • 19 september – Paradiso Noord, Amsterdam
  • 20 september – USVA, Groningen

Tickets voor de tour zijn inmiddels in de verkoop via de zalen. De EP ‘soft’ verschijnt op 7 september in een gelimiteerde 10” inch vinyl oplage en als stream en download.

Delen: