06 02 2019

Nieuw album en internationale tour voor Benny Sings  

Benny Sings brengt op 22 februari zijn nieuwe album “City Pop” uit. De eerste single van het album ‘Not Enough’ werd gisteren door John Mayer op Instagram betiteld als ‘Ooooh, this is Nice’. De opvallende clip bij de track, geschoten in Los Angeles en Amsterdan, is vandaag gelanceerd op Youtube. Op 11 april speelt de Amsterdamse producer in Bitterzoet Amsterdam om de plaat te promoten, in februari doet hij dat al in New York en Los Angeles.

Benny kijkt uit naar het nieuwe jaar “Het klinkt cliché, maar ik denk dat City Pop mijn beste plaat tot nu toe is. Het is te gek dat dit op zo’n groot Amerikaans label als Stones Throw Records uitkomt en dat we de plaat ook live kunnen gaan brengen in New York, Los Angeles en Amsterdam.”

Benny Sings is een 41 jarige producer en artiest uit Amsterdam. Hij bracht vijf albums uit waarvan zijn laatste album ‘STUDIO’ uit 2015 genomineerd was voor een Edison. Zijn tracks worden omschreven als ‘lo-fi Disney hiphop songs’ en werden gebruikt in series als Girls (HBO), Easy (Netflix) and Nobodies (TV Land). Benny Sings ging op tour met Mayer Hawthorne, speelde in Amerika, Duitsland, Frankrijk en vooral in Japan heeft hij een grote fanschare waar hij jaarlijks eigen shows geeft. Als producer en songwriter schreef hij vorig jaar het liedje ‘Loving is Easy’ voor de Engelse artiest Rex Orange County welke een grote internationale hit werd met 11 miljoen Youtube views en 82 miljoen plays op Spotify.

Net als op het album Studio uit 2015, zijn er op City Pop weer de nodige samenwerkingen te horen, waaronder met Mayer Hawthorne, Cornelius, Faberyayo, Mocky en Sukima Switch. Die laatste wordt ook wel gezien als ‘de Japanse evenknie van Steely Dan’. City Pop is zijn persoonlijkste album tot nu toe. Qua muzikale smaak, met een sterke invloed van jazz en soul, maar ook tekstueel: Benny Sings viert de naïviteit en omarmt de weemoed, opent zijn hart en ontleedt zijn innerlijke strijd. Hij zingt zelfs zijn dochter toe in het aandoenlijke My World.

De single ‘Not Enough’ is deze week uitgekomen via het Amerikaanse label Stones Throw Records (o.a. label van Mayer Hawthorne) en in Nederland via AAA Label Services. De single is vanaf nu hier verkrijgbaar via diensten als Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De clip bij de track staat op Youtube

Delen: