11 04 2014

MainStreet komt op voor slachtoffers pesten met nieuwe single ‘Dreamers’

MainStreet vraagt met hun nieuwe single ‘Dreamers’ speciale aandacht voor de slachtoffers van pesten. ‘Dreamers’ vertelt een aantal verhalen die de bandleden toegestuurd kregen via de vele berichten van fans over dit onderwerp.

Om gehoor te geven aan deze problematiek richt MainStreet een landelijk forum op en waren ze onlangs te gast in het BNN-KRO TV-programma ‘Dag Tegen Pesten’.

Luister naar ‘Dreamers’:

Het idee voor de single ‘Dreamers’ is ontstaan naar aanleiding van de vele brieven en berichten die Daan, Owen, Nils en Rein ontvangen van fans die slachtoffer zijn van pestgedrag. “We voelen ons zo machteloos als we al die berichten zien en willen graag helpen en iets terug doen voor de fans. We wilden iets positiefs opzetten en toen is het idee voor het liedje Dreamers en een online forum ontstaan.”

Dreamers forum

MainStreet is gaan praten met instanties die zich bezig houden met de pestproblematiek. Samen met adviesbureau Kuseema heeft MainStreet het eerste landelijke mobiele forum www.dreamersforum.nl opgericht dat afgelopen Donderdag gelanceerd werd. Het forum kreeg meer dan 200 posts per uur waaruit meteen blijkt dat er behoefte is naar een forum waar jongeren anoniem verhalen kunnen delen en steun krijgen van leeftijdsgenoten als het gaat om problemen thuis, op school of in de vriendenkring.

Tourdata Maintour 2014

MainStreet start eind april met een reeks van vijf concerten. De show in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht is uitverkocht.

27 April -Vredenburg Leidsche Rijn , Utrecht (uitverkocht)
25 Mei – Metropool, Hengelo
8 Juni – Paard van Troje, Den Haag
14 Juni – Oosterpoort, Groningen
22 Juni – 013, Tilburg

Delen: