16 05 2012

Louter goede recensies voor album Drive Like Maria

Het nieuwe album van Drive Like Maria krijgt fijne recensies van de pers. NRC geeft het nieuwe album bijvoorbeeld vier sterren en MusicMaker maar liefst vijf. Ook lezen?

Recensie NRC – Hester Carvalho

Diep Rommelende Klanken ****

Het zijn magere tijden voor de rock, maar gelukkig jaagt het Belgisch-Nederlandse Drive Like Maria nog altijd over met drumroffels en gitaargeweld begroeide vlaktes. De titelloze tweede cd werd door de bandleden zelf geproduceerd en dat is mooi geslaagd. Het aan Queens of Stone Age herinnerende geluid is beter uitgewerkt dan op debuut ‘Elmwood’. Zo ontstaat in het samenspel tussen gitaar, bas en drum nu een laag van diep rommelende onderbuikvibraties, aangevuld met de grofkorrelige gitaarriffs die sinds Black Sabbath en Nirvana nog steeds niet uit de mode zijn.

Misschien helpt het dat de band is versterkt door drummer Bram van den Berg, die zich na het uiteengaan van Krezip bij hen voegde. Maar ook de zang van Bjorn Awouters kreeg een grotere draagkracht.

De liedjes hebben dreigende coupletten en bevrijdende refreinen; ‘Howl’ en ‘Where The Brokenhearted Go’ vragen om luid meegezongen spreekkoren tijdens de zomerse festivaloptredens. Want de muziek van Drive Like Maria prikt en schuurt, het is vooral een band om te koesteren.

Lees hieronder de recensies van:

Musicmaker

Metronieuws

Nu.nl

FileUnder

OOR

Kun je na het lezen van al deze recensies niet wachten om Drive Like Maria live te zien? Morgen staat de band op Dauwpop!

Delen: