14 09 2011

Krystl genomineerd voor drie Edison Awards

Vanochtend werd in het 3FM programma GIEL bekend gemaakt dat de Amsterdamse zangeres Krystl is genomineerd voor drie Edison Awards. Ze is genomineerd in de categorieën Beste Single, Beste Album en Beste Nieuwkomer.

Edison Pop over Krystl‘s nominatie voor Beste Nieuwkomer: ‘Frisse nieuwkomer met diepgang. Schijnbaar achteloos schrijft de 28 jarige zangeres Krystl haar eigen liedjes. Haar debuutalbum ‘ Rolling’ was een aangename verrassing. Goede songs, puike productie en geweldige stem!’ Krystl : ‘Wow, dit is niet te geloven! 2011 is een heel bijzonder jaar voor me, waarin ik geweldige dingen heb mogen meemaken. Vorig jaar rond deze tijd zat ik in de studio en droomde ik ervan dat mensen mijn muziek zouden horen. Dat ik een jaar later met die muziek genomineerd zou worden voor drie Edison Awards had ik toen niet voor mogelijk gehouden. Nu nog steeds niet eigenlijk.. Kan iemand me knijpen?’Krystl’s debuutalbum ‘Rolling’ kwam begin dit jaar uit bij Universal Music. Haar stijl: lekker in het gehoor liggende pop, met een rauw randje en soul- en rockinvloeden. Krystl werkte voor dit album samen met Martijn Konijnenburg en Marcel Tegelaar (Pelican Productions) en met internationale grootheden zoals Blair Mackichan (Paloma Faith, Lily Allen). De eerste single die verscheen is het mede door haar geschreven ‘Golden Days. Dit nummer was tevens te horen in de commercial voor Martini Spumante. 3FM zette het op de playlist en riep Krystl vervolgens meteen uit tot Serious Talent. De single werd 3FM Megahit en in april van dit jaar won Krystl de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer. In het voorjaar van 2011 kwamen de single ‘Bottles’ en het album ‘Rolling’ uit. Haar derde single ‘Fool For Yo’u staat momenteel hoog in de hitlijsten en werd deze zomer door RTL4 omarmd voor hun RTL viert de zomer campagne. Krystl heeft een succesvol festivalseizoen achter de rug en trad daarnaast o.a. op met Marco Borsato in het GelreDome en het Sportpaleis (Antwerpen) tijdens zijn 3Dimensies tour. Dit najaar speelt Krystl tijdens haar eerste clubtour in o.a. Paradiso (Amsterdam) en Effenaar (Eindhoven).

Krystl boeken

Agents After All verzorgt exclusief de openbare boekingen voor Krystl. Wil je Krystl boeken voor jouw zaal, festival of evenement? Neem dan contact op met de boeker: Maarten Middendorp.

AAA2010 is het directe en exclusieve boekingsbureau voor de besloten boekingen van Krystl. Wil je Krystl boeken voor een optreden op je personeelsfeest, bedrijfsevenement, productintroductie, relatie-event of privéfeest? Neem dan contact op met artiestenbureau en evenementenbureau AAA2010.

Delen: