Donderdag 11 juni verschijnt ‘Ruige Kost’. ‘Ruige Kost’ geeft een inkijkje in de levens van de hartsvrienden Paskal Jakobsen en Edwin Vinke. Het boek is een dialoog tussen de chef en thuiskok.
Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in ‘Ruige Kost’ hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken, en stelt vragen die je nooit aan een chef durft te vragen. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland.
Hun ingrediëntenlijst:
1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3…); 1 box met goede muziek; 1 of meerdere gezellige lekkere eters; 1 slager, visboer, schelpjesboer, toko.
‘Vaak denk ik bij een prachtig bord in een goed restaurant: dat kan ik nooit. Toch zie ik dan een uitdaging en blijf ik proberen. Vaak genoeg verras ik mezelf dan weer, met een goed uitgevoerd recept uit een kookboek of door te experimenteren. Bijna iedereen kan koken. Het is als met zo veel dingen: gewoon doen!’ – Paskal
Samen met hun vrouwen Door en Blanche hebben Paskal en Edwin elkaar gevonden in hun passie voor het goede leven, muziek en koken.
Gesigneerde edities van RUIGE KOST zijn vanaf nu beschikbaar als pre-order in de webshop.
Meer informatie lees je in het bericht op de site van BLØF.