07 11 2018

Benny Sings – ‘Passionfruit’

Benny Sings brengt cover van Drake uit bij Amerikaans label

Benny Sings heeft vandaag zijn nieuwe single ‘Passion Fruit uitgebracht. De track is een cover van Drake en komt uit op het Amerikaanse label ‘Stones Throw Records’. Begin 2019 wordt een geheel nieuw album verwacht van Benny Sings. De single ‘Passionfruit’ is verkrijgbaar via alle streamingdiensten.

Beluister ’Passionfruit’ hier:

Benny zegt over zijn nieuwe single ‘Passion Fruit’: “Toen ik in Los Angeles was voor studio-opnames, was dit nummer van Drake mijn favoriete track van dat moment. Een goed popliedje maken is altijd mijn doel geweest en met mijn betrekkelijk ‘conventionle’ benadering van deze Drake track wil ik laten zien hoe goed het liedje wel niet is.”

Hij is ook trots dat hij bij het Amerikaanse label Stones Throw Records  (o.a. Mayer Hawthorne) heeft kunnen tekenen. Stones Throw is voor mij en mijn omgeving ons hele leven al een begrip. Dat ik daar nu zelf op uitkom is wel een dream come true.”

Benny Sings is een 41 jarige producer en artiest uit Amsterdam. Hij bracht vijf albums uit waarvan zijn laatste album ‘STUDIO’ uit 2015 genomineerd was voor een Edison. Zijn tracks worden omschreven als ‘lo-fi Disney hiphop’ en werd gebruikt in series als Girls (HBO), Easy (Netflix) and Nobodies (TV Land). Benny Sings ging op tour met Mayer Hawthorne in USA, Duitsland, Frankrijk en vooral in Japan heeft hij een grote fanschare waar hij jaarlijks eigen shows geeft. Als producer en songwriter schreef hij vorig jaar het liedje ‘Loving is Easy’ voor de Engelse artiest Rex Orange County welke een grote internationale hit werd met 10 miljoen Youtube views en 64 miljoen plays op Spotify.

De single ‘Passion Fruit’ is vandaag uitgekomen via via het Amerikaanse label Stones Throw Records (o.a. label van Mayer Hawthorne) en in Nederland via AAA Label Services. De single is vanaf nu hierverkrijgbaar via diensten als Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes.

Delen: