23 01 2019

Agents After All op Eurosonic Noorderslag 2019

Afgelopen weekend vond muziekconferentie en showcase festival Eurosonic Noorderslag plaats in Groningen. En ook dit jaar waren alle vier de dagen hier allerlei AAA artiesten te vinden. Hieronder een terugblik op ESNS 2019!


Brides Of Lucifer – Eurosonic Air
Onze nieuwste aanwinst: Brides Of Lucifer was aanwezig tijdens Eurosonic Noorderslag 2019. De Belgische band met hun 13 powervrouwen opende op vrijdag de ‘Eurosonic Air’ stage op de grote markt.


TAPE TOY – Marathonzaal
TAPE TOY haalde net voor Noorderslag met de single ‘Naive’ een 3FM Megahit binnen. Bovendien werd de band deze maand tot 3FM Talent bekroond en worden ze extra gedraaid op de zender!

3voor12“Tape Toy is namelijk zo veelzijdig als het vrolijk is. Niet vies van een beetje nineties nostalgia, maar ook hartstikke fris. Zonder al te veel moeite zou Tape Toy moeten kunnen fungeren als toegankelijke dagopener op Lowlands, maar ook als alternatieve allemansvriend op Pinkpop en jouw plaatselijke Bevrijdingsfestival.”

OOR – “Tape Toy (20:30, Binnenzaal) gaat heel hard. De Popronde was een lange zegetocht en de Noorderslag-spot is dan ook niet meer dan logisch. Ninetiesrock maken ze, of zoals ze het zelf zeggen: als het maar blij en hard is.”


RONDÉ – Grote Zaal
De nieuwe singles ‘Calling‘ en ‘Be Mine‘ doen het goed in Groningen. Dit belooft veel voor het nieuwe album ‘Flourish‘ dat op 8 maart uitkomt en de daaropvolgende clubtour in mei.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@eurosonicnoorderslag BEDANKT! Wat hebben we genoten. Tot snel! ❤️🕺🏻 // 📸 @bibianbingen

Een bericht gedeeld door RONDÉ (@rondemusic) op

3voor12 – “Vanavond speelt Rondé een foutloos parcours: Rikki haalt vrijwel alle noten, de tussenteksten zijn goed ingestudeerd en de gitaar-roadie komt telkens met de juiste, gestemde gitaar op de proppen.”


Son Mieux – Binnenzaal
Son Mieux is klaar voor 2019! Met een concert op Noorderslag achter de rug, en een album release show op 8 februari gaat het een goed jaar worden voor de Haagse band.

Dagblad Van Het Noorden – “Een handvol hits verscheen al, met Everyday als grootste klapper. In februari komt er eindelijk een album, maar eerst was het de beurt aan Noorderslag. De band maakt gemakkelijk in het gehoor liggende muziek, waarbij de akoestische gitaar van Mieresonne centraal staat. Daarnaast speelt de violiste ook percussie, de toetsenist ook gitaar, de bassist ook keyboards en drummen de twee drummers.” 

3voor12 – “Son Mieux is tegenwoordig een forse band met twee drummers (al is een van hen meer percussionist), toetsen en viool. Ze leunen sterk op de vierstemmige backing vocals – twee man twee vrouw. Het ene nummer is uitbundig a la Blaudzun, het volgende onderkoeld a la Balthazar, het derde groots galmend als Kensington. Volle kracht op het grote gebaar, en toch stijlvol.”


Jeangu Macrooy – Kleine Zaal
Met een nieuw album op komst, en onlangs een nieuwe single uit, veranderde Jeangu Macrooy de kleine zaal tot een grote dansvloer. De album release show van de Surinaamse zanger in Paradiso op 7 februari belooft veel goeds!

TROUW – “Op Noorderslag ontpopt hij zich in zijn gouden pak tot een innemende frontman van een aanzienlijke band, die met een mix van soul, funk en disco zelfs van een bijeenkomst van depressieve begrafenisondernemers nog een onvergetelijk feestje zou maken.”

OOR – “Nog meer glitters. Jeangu Macrooy (00:00 uur, Kleine Zaal) heeft een opvallend gouden pak aangetrokken. Maar niet alleen het pak zit als gegoten. Het is een geboren frontman. Charisma en een goede stem heeft ‘ie ook nog eens.”

3voor12 – “Dat de Surinaamse zanger hiermee de lijn van de afgelopen tijd doorzet is een zegen want dat betekent meer energieke shows. Al dansend en swingend perst Jeangu er de mooiste vocalen uit. Met extra blazers en achtergrondzang van onder meer zijn tweelingbroer ontstaat een groot dansfestijn waar de zanger het onbetwiste middelpunt van is.”


FATA BOOM – Entreehal
Twee jaar geleden speelde FATA BOOM al hun 2e show op Eurosonic Noorderslag. Voor deze derde keer zijn ze terug om te blijven en om te slopen! Deze groep wil je niet missen tijdens hun clubtour in mei.

3voor12 – “De Oosterpoort beeft in het laatste uur Noorderslag op zijn grondvesten. Godsamme wat is het lelijk, maar Fata Boom zet echt de hele tent op zijn kop. Laat Joost van Bellen dit in zijn Lowlandstent zetten en het is een hoogtepunt, zet het op je studentenfeest en je mag blij zijn als je toko de volgende dag nog bestaat.”

Maxazine – “Het excentrieke Fata Boom was om half drie ‘s nachts de afsluiter en zorgde voor een knallend optreden.  Met hun opzwepende elektropop kregen ze veel mensen aan het dansen. Na afloop van hun feest klonk er ‘We want more’ en gefluit dat nog lang aanhield. De mensen die om half drie al weg waren hebben een van de hoogtepunten van de dag gemist!”

 

 

Delen: