04 12 2018

Agents After All op ESNS 2019

ESNS (Eurosonic Noorderslag) kondigde vandaag zijn laatste namen aan, en heeft daarmee de line-up voor 2019 voltooid! Tussen 284 andere acts staan ook dit jaar weer AAA artiesten, onder andere RONDÉ, Jeangu Macrooy, Brides Of Lucifer, TAPE TOY, Son Mieux en Fata Boom zullen het dak eraf spelen! Het showcase festival Eurosonic Noorderslag vind plaats in Groningen van 16 tot 19 januari in 2019.

 

RONDÉ

RONDÉ bracht in 2016 hun debuutalbum uit. De single ‘Naturally’ werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. Dit resulteerde in optredens op grote festivals als Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland. Na een uitverkochte clubtour in het najaar van 2018 staat het nieuwe jaar in het teken van het nieuwe album, waarvan de eerste single (‘Calling’ – 3FM Megahit èn Radio 2 Topsong) je niet kan zijn ontgaan! In januari staat RONDÉ op Eurosonic Noorderslag.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy maakt indruk met zijn persoonlijke nummers en bijzondere stembereik. Live worden zijn soulvolle nummers van het album ‘High On You’ mede tot leven gebracht door Jeangu’s 8 koppige band, inclusief blazers en twee achtergond vocalisten waaronder tweelingbroer Xillan. Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen. Jeangu speelde met zijn debuutalbum al Lowlands, North Sea Jazz Festival en andere festivals in Nederland plat. In 2019 kunnen we een nieuw album van hem verwachten. In februari presenteert hij namelijk zijn tweede album in Paradiso, Amsterdam.

Brides Of Lucifer

Brides Of Lucifer brengt een eerbetoon aan de metalscène en betreedt met een vlammende showde concertpodia. De combinatie van een vrouwelijk koor met de brute kracht van gitaarriffs en drums brengt iconische metal- en hardrockcovers tot een adembenemend hoogtepunt. Van Slayer’s ‘South Of Heaven’ tot ‘Painkiller’ van Judas Priest, van Manowar’s ‘Warriors Of The World’ tot ‘Chop Suey!’ van System Of A Down.

TAPE TOY

TAPE TOY is gek en dat is goed. Dit OOR & 3voor12 Talent is al één van de meest geboekte bands van Popronde 2018 en dat is niet zonder reden. Niet gehinderd door de drang om hip of populair te zijn, gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar aan toe de energie van een renpaard en een bundel songs van het type oorwurm en je begrijpt dat TAPE TOY niet “nieuwe band nummer zoveel” is.

Son Mieux

3FM Megahit, NPO Radio 2 Topsong: ‘Everyday’ van Son Mieux was de afgelopen tijd niet van de radio af te branden. De debuutplaat van Camiel Meiresonne en band ziet komend jaar het licht en zal worden voorzien van een tour door verschillende steden. Onlangs is ook de nieuwe single ‘Old Love’ uitgebracht.

Fata Boom

Trippy electro hiphop dat doet denken aan M.I.A., Die Antwoord en Missy Elliot. Dat is FATA BOOM. De samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres met een gedeelde liefde voor hiphop. Hun EP ‘Boa’ was de voorloper van hun onlangs gereleasde debuutalbum ‘CONSTRICTED’. Op naar een trippy 2019! 

Delen: